Suomen puunsorvaajat

PUUNSORVAUKSEN KESÄLEIRI 2019

PUUNSORVAUKSEN KESÄLEIRI 2016

PUUNSORVAUKSEN KESÄLEIRI 2015

PUUNSORVAUKSEN KESÄLEIRI 2014

PUUNSORVAUKSEN VIIKONLOPPU LA-SU 31.5-1.6.2014

Puunsorvaus on asiamme

Suomen puunsorvaajat (sorviseura) toimii isona osana Suomen Puuseppämestarit ry:n toimintaa. Sorviseuran tavoitteena on kehittää puunsorvauksen osaamista Suomessa. Sorviseura järjestää vuosittain valtakunnallisia sorvileirejä ja sorvauskursseja, joita on pidetty kesäisin lähinnä puualan oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Leirejä on järjestetty jo vuodesta 1994 alkaen. Innokkaita opiskelijoita on tullut kursseille ympäri Suomea ja muutamat opiskelijat ovat osallistuneet kursseille useampanakin kesänä. Sorvauskurssien opettajina on vieraillut suomalaisten alan parhaimpien asiantuntijoiden lisäksi kansainvälisesti tunnettuja puunsorvaajia mm. Kurt Johansson ja Anders Mattsson Ruotsista, Stuart Mortimer ja Phil Irons Englannista, Richard Raffan Australiasta ja Johannes Rieber Norjasta. 

Kesän 2020 ja 2021 sorvileiri oli tarkoitus pitää Ilmajoella, mutta tämä leiri on jouduttu siirtämään koronapandemian vuoksi vuodelle 2022. Järjestelyistä vastaa Ilmajoki-Opisto.

Sorvileirien lisäksi sorviseura on järjestänyt ja tulee järjestämään paikallisia puunsorvaustapahtumia ympäri Suomea. Näissä tapahtumissa kaikki puunsorvauksesta kiinnostuneet sorviseuran jäsenet ja jäseniksi aikovat voivat kokoontua vapaamuotoisesti yhteisen kiinnostuksen äärelle. Sorviseuran järjestämistä tapahtumista tiedotetaan näiden web -sivujen lisäksi puuseppämestareiden lähettämissä jäsenkirjeissä. Lisäksi olemme järjestäneet sorvausesinekilpailuja vuosittain yhteistyössä Suomen Kädentaidot messujen kanssa jo vuodesta 2003 alkaen.